неделя, 24 март 2013 г.

Варна – истинско лятно изкушение

Град Варна е едно изключително място, което всеки себеуважаващ се българин трябва да посети поне веднъж в живота си. Перефразирайки и отнасяйки въпросното твърдение към религиозната фабула: всеки християнин, поне веднъж в живота си трябва да посети Мека. Да, точно така. В текста по долу ще имам възможността да говоря от първо лице единствено число, поради факта че съм имал уникалната възможност да се запозная с прелестите и очарованието на морската ни столица.

Варна е разположена в североизточна България и представлява пристанищен град с изключително важна стратегическа и оттук обоснована историческа роля. Тук се локализира и известното Варненско езеро, което през годините е съставлявало основен икономически подем на града. С течение на времето обаче, загубва своето търговско-икономическо значение. Градът е един от най-значимите исторически паметници не само за България, но и света като цяло. Варна води началото си много преди Средновековна Европа да бъде осъзната като такава. В момента градът кандидатства за културна столица на Европа, като има абсолютно всички предпоставки да спечели със своята адекватна и изпълнена с безброй предимства пред другите, кандидатура.

След всички трудности на времето, през които преминава България в чисто исторически план, управниците на Варна се заемат с нелеката задача да я превърнат в перфектно място за морски туризъм, предвид благоприятното си географско разположение и климат. Морската градина е една от най-големите гордости на Варна, наред с всички културно-исторически нейни дадености. Представлява алея, през която преминавайки, усещаш благоуханния полъх на зеленина, свежест на въздуха и вътрешно спокойствие, което те зарежда с изключително положителни емоции. Желаейки обаче градът да се превърне в атрактивна лятна дестинация, трябва да бъде изградена подходяща леглова база, която да обхване всички желаещи да прекарат своята лятна почивка в красивия морски град.

В момента Варна е е изправена пред един единствен проблем – конкуренцията с по-новите и все по-бурно развиващи се черноморски курорти. Слънчев бряг и Златни пясъци бяха и си остават едни от най-желаните дестинации, с които морската ни столица трябва да се пребори за любовта на туристите. Община Варна полага неимоверни усилия, за да може градът да предложи най-доброто на което е способен. Единствения недостатък тук е градската среда и нейното отражение върху цялостната атмосфера на града, когато говорим за лято и почивка на море.

Постепенно става притегателен център на родни и чуждестранни инвестиции, превръщайки я в модерен град, разполагащ с всичко необходимо, за да посрещне желаещите летовници. Разполага с едни от най-добрите и луксозни хотели по родното Черноморие, правейки я дълги години предпочитаното място за почивка. В редица интернет портали за почивка в страната ще откриете богато разнообразие от отдавани под наем кавартири, семейни хотели, луксозни хотели, премесени с невероятно красивите плажове на Варна. Всичко това гарантира Вашата същинска и незабравима почивка на море.

Голям избор от места за настаняване може да намерите във www.varnainfo.net – интернет портал с полезна информация за Варна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар